Alla inlägg den 3 juni 2013

Av Mikaela Billström - 3 juni 2013 20:35


Hej Ebba!


Tack för din kommentar. Jag hoppas du får det bröllop som du har drömt om och att allt går eran väg. Det är ett stort projekt och det är många saker som måste fixas. Jag tror att vi planerade vårat bröllop i 6 månader, det tar tid och en massa planering. Jag vet ju inte hur du vill ha ditt bröllop och vad du vill ha för råd så det är lite svårt för mig men jag kan gärna skriva ner lite vilka vi anlitade och lite annat. Jag hoppas att du får något ut av det.   



Kyrka- Vi gifte oss i Galtströms kyrka som ligger utanför Njurunda. Det var ett självklart val för jag älskar den kyrkan och all natur som är runt den. Jag antar att ni redan har valt kyrka där ni bor.


Lokal - Vi hade väldigt svårt att hitta en bra lokal men till slut hittade vi en lokal som inte låg för långt ifrån kyrkan. Lokalen var inte klockren men den dög, vi fick pimpa upp den lite och vi fick mycke hjälp.


Klänning och ringar - Jag köpte min klänning hos Eleganten i Sundsvall www.eleganten.se . Dom sydde även in den åt mig då den var lite för stor runt magen. Jag fick suverän hjälp där så dom kan jag rekomendera. Jag tänkte först beställa en klänning men jag ville prova klänningen innan jag beställde och då blir det ju krångligare om man köper över nätet. Eftersom jag är ett big fan av Efva Attling och har en stor samling så köpte vi även ringarna därifrån när vi förlovade oss och när vi vigdes så köpte vi endast en vigselring åt mig men då blev det en diamant ring i vitt guld.




Mat - Vi anlitade Lasses matstuga och hyrde även personal därifrån. Eftrersom vi gifte oss på midsommarafton så var det en midsommarmeny, maten var jätte god men jag tycker du ska försöka undvika buffe om ni är många då det lätt blir rörigt. Vi var ca 90 st så det blev mycke spring fram och tillbaka.  http://lassesmatstuga.se


Buketten - Jag köpte min bukett på Norells i Njurunda, vi köpte även en bröstbukett till Micke. Jag var jätte nöjd över den och den blev exakt som jag ville ha den. På Norells köpte vi även rosenblad som min kompis dotter Linnea ströde ut i kyrkan innan vi gick in.


Tårta - Det var verkligen jätte roligt att välja ut vilken bröllopstårtan vi skulle ha, vi fick välja precis hur vi ville ha den. Micke älskar marsan sås så vi valde en tårta med marsan och hallon. Bilden nedan är väldigt dålig men där ser du tårtan, har många andra bilder men orkar inte ta fram dom nu. Här kan du beställa bröllopstårtan, dom kör också ut den vilket är perfekt. Lite jobbigt om man skulle klanta sig när man hämtar den   http://www.tartmakeri.se


Servetter/ballonger et.c - Tillbehör till festen köpte vi på www.brollopshoppen.se


Smink/hår - Jag hyrde en makeup artis och frisör til mig och syrran innan vigseln, syrran var ju brudtärna. Vi fick champange och frukt så det var en fin och avslappnande stund innan cermonin. Hår och smink tycker jag nästan är viktigare än klänningen, känner du dig inte bekväm i din frisyr eller sminkning så är det katastrof. Anlita någon som kan hjälpa dig med det och se till att ni kan träffas innan den stora dagen så ni kan gå igenom make up och hår. 


Ett tips - KÖP LÖSÖGONFRANSAR! Du kommer att få en vacker dramatiskt blick och dina bröllopsbilder kommer att bli så mycket bättre. Jag lovar dig :)!


Morgongåva - Jag fick två Efva Attling halsband. Ett hjärta som Micke hade ingraverat "Vill du gifte dig med mig?" och det andra Efva halsbandet var det två ringar som sitter fast i varandra - bandet till varandra.


Fotograf - Vi anlitade www.frokenfotograf.se för våra bröllopsbilder. Hon var verkligen jätte bra, hon kan jag verkligen rekomendera henne. Kolla in hennes hemsida så får du se vad hon går för   


Jag har tusen bröllopsbilder men jag har låst in skivan i bankfacket så jag lägger upp dom som jag har lagt upp tidigare. Kanske har du inte sett dom.





Hemsk bild men här ser du tårtan ialf.


     


Här ser du buketten..



 


Någon gäst knäppte denna under vigseln.



 


Min älskade storebror..


   

Fröken fotograf..


 

Fröken fotograf..


 

Fröken fotograf..



  

Fröken fotograf..



 

Fröken fotograf..


 

Fröken fotograf..


          

En bild från min möhippa haha..



 

Snyggt mamma..   


 

Möhippdimman..


 

Fröken fotograf..


 




 Fröken fotograf..



 

Jag och Majsan





Våra tackkort.


   Fröken fotograf..



 

Fröken fotograf..



Fröken fotograf..

   

Fröken fotograf..

 

 

Fröken fotograf..


 
  Baksidan av min klänning.



Möhippan



     


Fröken fotograf..

 

 

Jag vet inte om du har fått någon hjälp nu men jag hoppas att du har fått några nya idér. Det är bara att fråga om det är något så ska jag försöka att hjälpa dig.

 

   


Av Mikaela Billström - 3 juni 2013 20:29

     

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards