Alla inlägg under september 2012

Av Mikaela Billström - 3 september 2012 21:25


Hej mina fina!



I dag när jag och älsklingen var på Ica så köpte vi lite babyartiklar så som blöjor, puder, tvättlappar, diskborste till nappflaskorna och ersättning (Om det skulle behövas. Vill poängtera att jag ska amma henne om det nu går). Så nu har vi nog allt till nedkomsten, tror jag ska köpa nån salva bara men annars så finns det mesta. Var och åt middag hos Mickes föräldrar igår och då fick vi lite baby kläder som Micke och Maria har haft. Marias gamla kläder kommer att passa Snuffsan jätte fint och det blir så klart ännu roligare med vetskapen om att det är faster själv som har haft dom engång i tiden. :)



I morgon ska jag träffa min barnmorska för kontroll av magen och kolla hjärtljud. Ska be om att få läsa min journal då och se vad läkaren skrev när vi var in på förlossningen i Lördags. Funderar mycker på om inte hon kan ta skada av att ligga så konstigt i magen men enligt läkaren så spelade det ingen roll för henne men ändå..Man oroar ju sig hela tiden över saker, och har man inga saker att oroa sig för så hittar man ju det. 




Nu ska vi titta på "Ensam mamma söker" och fika lite.


Vi hörs imorgon raringar

 

/M

 

 



 

Av Mikaela Billström - 3 september 2012 21:03



I dag hade Aftonbladet ett stort reportage om kvinnor som har blivet mördadade av män som dom engång har älskat. En av dessa kvinnor var Nathlie (Om man nu kan kalla henne kvinna då hon endast blev 16 år).  Så många foton på kvinnor som har blivet mördade av någon dom har litat på.. Att en annan människa kan förmå sig själv att ta någons liv är fan sjukt..


På Torsdag är den 9 år sedan Nathalie gick bort.. Hon fick aldrig uppleva sin student, fylla 18, gifta sig, skaffa barn, köpa hus, resa och allt annat som hör livet till. För vad?För en mans sjuka kontrolbehov..




Livet kan vara fantastiskt fint.. Men också obegripligt grymt..




Kommer aldrig att glömma dig Nathalie..




   

Av Mikaela Billström - 3 september 2012 16:34



I morgon fyller syrran år.. 22år. Herregud, hur kan det ens vara möjligt?Måste på stan och kolla efter en present imorgon..:)




     

Av Mikaela Billström - 2 september 2012 02:23


Tusen TACK!!

 


I kväll hade mina fina tjejer fixat en babyshower för mig.

 

Jag åkte hem till syrran vid 17 00 tiden då jag blev bjuden på fördrink och mamma höll ett välplanerat tal;).. Sedan åt vi jätte goda pajer som Matilda hade gjort. Sedan var det dax att öppna paket, ni kan inte ana hur mycket fina presenter lill Snuffsan fick. Hon fick te.x ett mumin babygym, badhandukar, babywatcher, kläder, hakklappar, nappar, hygienartiklar, morgonrockar, babyskydd, pälspläd, badställning, "mitt första år" bok, gipstavlor, matta, mm. Har inte allt i minnet men hela bilen var full med olika bebisartiklar. Sedan fikade vi, mamma och Annie hade gjort superfina cupcakes och Sara hade gjort en jätte god tårta. Sedan hade vi frågesport som handlade om mig och även en del bebisfrågor.


Det är tur att jag har er som vet vad jag behöver :)


Tusen tack


Anette, Maria, Mamma, Annie , Sara, Annie, Matilda, Erika, Sandra och Helena för en jätte fin och minnesvärd kväll.


Jag uppskattade det verkligen!!






                     

Av Mikaela Billström - 2 september 2012 01:30

 

 

Besök på förlossningen!



Bebisen rörde sig kanppt någonting i natt och under förmiddagen idag var hon också väldigt lugn, om man bortser ifrån små svaga puffar. Jag vart väldigt orolig och därför ringde jag upp på förlossningen och beskrev min situation. Jag sa att jag upplevde att bebisen var försvagad och att hon inte följde samma rörelsemönster som hon annars brukar. Kom upp på engång sa kvinnan i telefonen och det gjode mig om möjligt ännu mer nervös och stressad.


När vi kom dit fick vi ett rum på engång där dom kollade bebisen med ett ctg, jag fick en knapp i handen som jag skulle trycka på när jag kände att hon rörde på sig medans maskinen registrerade hennes puls och hjärtslag. Hennes hjärtslag låg på runt 140 och allt såg bra ut. Jag kunde pusta ut lite..Men barnmorskan ville ändå att en läkare skulle komma och titta med ultraljud så allt såg fint ut. Kände på mig att kanske är det något som hon misstänker eftersom hon vill att en läkare också ska komma och kontrollera. När läkaren kom och gjorde ultraljud så lät hon lite besvärad över bebisens position och att hon låg på tvären. Hon sa till oss att vi inte kommer att kunna förlösa henne vaginalt - Vi kunde testa med att göra en så kallad vändning på henne OM man hade en stark önskan av att förlösa henne vagninalt men annars blir det kejsarsnitt.


Men rör sig inte bebisen något mer nu så hon kan lägga sig till rätta?Eller är det för trångt för att kunna ändra läge?Hon sa att man kunde prova att vända henne men även det är en påfrestning för bebisen så det blir nog med all sannorlikhet snitt. Det känns skönt att beslutet isåfall inte är mitt utan att det är en läkare som har konstaterat det. Då kanske mina hjärnspöken försvinner..



Lillan mår hur som helst bra och jag är väldigt postivt över den svenska mödravården. Herregud, dom två kvinnor som hjälpte oss idag var verkligen proffsiga och fina medmänniskor. Dom sa att jag alltid skulle kontakta dom om  jag kände minsta lilla oro och det känns skönt..




     

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards