Alla inlägg den 11 maj 2011

Av Mikaela Billström - 11 maj 2011 22:09

Sitter just nu och tittar på "Uppdrag granskning" och jag blir så himla illa till mods.  I kvällens avsnitt tog dom upp hur en äldre, dement kvinna blir sexuellt utnyttjad av en annan boende. Mannen ska som jag förstår inte vara dement utan mentalt frisk men eftersom inte kvinnan fick plats på en demens avdelning så var hon på samma avdelning som mannen.


De första sexuella närmanden som kvinnan blev utsatt för var när en undersköterska hittar mannen inne på kvinnans rum. Han har klätt av henne på underkroppen och har ena handen i hennes underliv samtidigt som han tillfredställer sig själv. Den andra gången hittar en undersköterska samma man igen stående över den nakna kvinnan med byxorna nere.


Det som är mest otroligt i denna berättelse är att mannen som har våldfört sig på kvinnan behöver inte byta avdelning. Han blir polisanmäld trots allt även fast enhetschefen och MAS insisterar att ingen anmälan ska göras. Kvinnans anhöriga blir inte ens underrättad om vilken man det är som har gjort detta. Dom tror även att mannen är flyttat till en annan avdelning för det är ingen som har berättat för honom vilken mannen är eftersom det är tystnadsplikt. Kvinnans man sitter alltså och dricker kaffe varje dag han besöker boendet tillsammans med en man som har våldtaget hans fru.


Tänk er att sitta varje dag och äta frukost/lunch/middag tillsammans med en man som har våldtaget dig?Att behöva se mannen dagligen är ju en ren tortyr. 


Även om denna kvinna är dement så är det ingen som vet hur hon känner i det här. Är inte hennes värdighet mer värd?Varför flyttar man inte mannen till en annan avdelning?



 



Intergriteten i vården är så himla viktig.. Det ska man aldrig glömma bort.

Av Mikaela Billström - 11 maj 2011 15:51

    

Den här dagen har gett mig påsar under ögonen ..    


Botox, någon?    

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards