Alla inlägg den 3 februari 2012

Av Mikaela Billström - 3 februari 2012 21:05


Hej mina fina!


Micke står i köket och lagar mat. Jag har tänt en brasa och en massa ljus och ligger i soffan och njuter av denna Fredag kväll. Vi ska strax titta på Jersey shore, jag har nog hjärntvättat Micke lite där. Han tycker faktiskt att det är bra nu. Kan ni fatta?Den värsta trasch tvn som någonsin har gjorts tycker Micke är bra. Haha..Vad har jag gjort med denna man?


Nu ska vi äta så jag avslutar nu. Vem vet, vi kanske hörs lite senare.


Ha en underbar Fredags kväll.


Xx







 

Av Mikaela Billström - 3 februari 2012 20:38





 


Ni har väl inte missat programmet "Mot alla odds" som sänds i svt? Det handlar om 10 personer med olika funktionshinder som ska ta sig från Vicktoriafallen i Zambia till skelletkusten i Namibia. En resa som innebär en vandring på 150 mil..




Många har kallat detta program för en Freak show och att programet är till för att fylla "funktionshinderkvoten". Folk menar att vi inte ska ha en program där vi hänger ut denna grupp av människor. Dom tycker att dom te.x bordevara med i Robinson istället eftersom dom inte ska ses som annorlunda än vad du och jag är. För mig så låter detta som ren och skär BULLSHIT!




Klart att människor med funktionshinder ska få medverka i Robinson och bigbrother men detta program är ju till för dessa människor just för att dom har denna bakgrund. Alla program har ju sin grej, Bonde söker fru - Ska vi verkligen hänga ut dessa bönder?Ensam mamma söker - Dessa övergivna mammor..Hur ska dom klara sig?Kniven mot stupen- Resturangägare som kanske inte borde vara just resturangägare.


Förstå ni min poäng?





Dom här människorna får verkligen göra en enormt häftig grej som kanske medför att deras självförtroende stärks och att dom får känslan av att "Wow, Vi klarade detta ". Dessa människor har haft många hinder genom sina liv så varför ska man ta ifrån dom en sån här chans?




När vi lyftar fram dessa människor enbart för deras hinder så är det ju ett stort problem men kan dom utvecklas och uppmanas genom att vara denna tighta grupp på 10 personer som kämpar tillsammans  för att nå ett fantastiskt mål så kan det aldrig bli fel.


Så typiskt oss människor. Varför måste vi alltid se det negativa före det positiva?


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards