Alla inlägg under oktober 2009

Av Mikaela Billström - 18 oktober 2009 13:58

Hejsvejs!



Igår åkte jag och brudarna ut på birsta och shopade. Hittade mina svarta slitna jeans i allafall.

Hittade även en svart spets blus på VILA som jag köpte.

Efter en sväng på Birsta åkte vi ut till Timrå och kollade på hockeyn, ska jag vara ärlig vart det lite mer spaning än hockye, Ni får tolka det hur ni vill :)

Timrå förlorade men det spelar ingen roll.Vi är inte direkt några Timrå Nördar. Idag tänkte vi gå på fotboll men det blir nog bio istället med mamma, pappa och Micke. Vi ska se bröllopsfotografen som jag tror kan vara bra, lite Smala sussie nitch.




  





Micke ligger och sover just nu, han har haft inventering hela helgen och kom hem för nån timme sedan.

Låter han sova en timme till innan jag ska väcka upp honom..


I helgen blir det bara jobb. Har tre veckor praktik kvar. På onsdagkväll ska jag inskola mig på ett nytt ställe, har varit där nån gång innan men det känns skönt att få en inskolning först. Frågade även Helene igår om hennes lillebror som är rörelsehindrad söker en assistent. Så om jag har tur kanske jag kan få jobba lite med han.

Snart är skolan klar också och det känns grymt bra. Bara två månader kvar :)..Om ens det,


Det är några saker som tynger mig just nu, nu har det gått några dagar och allt känns lite bättre.

Sedan att jag och farmor är ovänner gör inte saken bättre. Jag vet att hon är för stolt för att kunna be mig om Ursäkt samtidigt som jag vägrar göra det när jag vet att det är hon som ha gjort fel och varit dum. Jag hatar verkligen att vara ovän med henne men bara för att man är gammal kan man inte ha som despans på att bete sig dåligt.

Nu är även pappa ovän med henne efter att ha försvarat mig inför henne.


Vi får se hur vi firar jul i år...


Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på gamla paradise hotel avsnitt som jag laddade hem i natt.



Hoppas att ni får ett underbart slut på helgen.



Av Mikaela Billström - 16 oktober 2009 22:05



En ful bild på mig med Råsunda i bakgrunden. Micke knäpper kort på mig i halvtidspause.







Precis innan Albanien slog in sitt enda mål. Jag har aldrig sett något lag spelat så fult som Albanien gjorde.

Helt sjukt, men av någon sjuk anledning var det bara Sverige som fick kort.

Mellberg var grym. Han är back och pangade ändå in två mål, samtidigt som han gjorde en grym insats på backen.

Han är helt otrolig.





   


Zlatan på väg ut.



Zlatan skadade sig i 70 minuten. Personligen tror jag att han valde där att gå av efter en dålig insats.

Det var en besvikelse att se att Zlatan var så ur form, jag har aldrig sett han spela så dåligt.


Men även Zlatan har sina dåliga dagar :) I love u anyway.



   


Råsunda.



Mina små älsklingar äter glass.





När vi kom till Råsunda i Onsdag frågar vakterna vad det är för kamra vi har med oss. En systemkamra svarar vi och vakten säger till oss att vi inte får ta med den in men i samma stund kommer en annan vakt och säger att det är lugnt.

Vi börjar gå emot läktaren och hör hur ytterligare en vakt säger åt oss att han vill titta på våran kamra.

Han kollar på den och konstaterar att vi inte kommer att få ta med oss den in. Vi frågar vakten vad han tycker att vi ska göra av de då?det är inte precis så att vi kan lämna e kamra som kostar ca 17000kr hos nån liten snorunge som vaktar arenan, efter många om och men fick vi ta med oss den in i allafall om vi lovade att inte ta upp den och knäppa kort på spelarna. man fick tydligen bara ha med sig digital kamror in. Men tror ni att det står någonstans om det då?nä, det gör det inte.


Det är därför bilderna vart crap, vi fick smyg knäppa när ingen såg.


Imorgon tänkte jag och Sara gå på timrå matchen men innan det blir det en sväng på stan med Helene.

Ska kolla på ett par svarta jeans, shopade rätt mycket i Sthlm men hade gärnat hittat ett par svarta halvslitna jeans. Hittade ett par från Killah på Åhlens men dom hade bara str 36 och det kunde jag så klart inte ha :(

Jag ska sluta äta godis nu.


Vill man vara fin får man lida pin.


Av Mikaela Billström - 13 oktober 2009 20:50

Hej!


Dagen i går började bra, har det jätte bra på praktiken och alla är hur snälla som helst. Dagarna går grymt fort för det finns så mycket kul att göra. Jag är nog rätt barnslig av mig, jag älskar att lägga pussel, pyssla, spela bingo och allt möjligt som dom gör där. I slutet av dagen när jag precis skulle åka hem fick jag reda på en sak som gjorde mig lite ledsen och besviken, att folk inte bara kan säga saker rakt ut?Jag var en mm ifrån att bara åka dit och fråga hur dom tänker i det här. Om dom tycker att dom har sköt det här bra och om dom är nöjda. 



Ibland gör man sitt yttersta men det blir bara fel.


Har i alla fall taget till mig vad en tjej på praktiken sa idag, och det har gjort mig på bättre humör.:)



I morgon åker jag och Älsklingen till Sthlm för några dagars avslappning. Vi åker tidigt i morgon för att kunna checka in på hotellet runt tolv så vi hinner gå på stan och shopa i lugn och ro innan vi ska till Råsunda och titta på matchen.

På torsdag ska Micke på en affärslunch så då tänkte jag strosa runt lite själv på stan. Är grymt laddad för att gå på alla affärer som inte finns här hemma.



   


Nu ska jag packa och tvätta håret.Men först är det dax för Andra Avenyn.



Av Mikaela Billström - 11 oktober 2009 19:07

Tjingeling!


Idag på förmiddagen packade jag Micke hundarna och farmor in oss i biln och åkte till Mjösundskyrkogård för att städa och göra i ordning gravarna inför vintern. Det vart jätte fint när vi var klar. Sedan åkte vi och handlade en massa gott som vi ska ha ikväll till våran lilla filmkväll.  Imorgon börjar jag på dagcenter och det ska bli skit kul :)jag längtar nästan dit. Jag hoppas att det kommer bli lika kul som jag har förutsett och att det inte blir kaos och att man inte blir bra bemött. men det tror jag inte är något problem.


Igår åkte vi och kollade på Timrå matchen. Det var grymt kul. jag är inte så mycket för hockey men Timrå spelade faktiskt bra. Dom vann med 5-2 tror jag att det var och det var ett bra resultat. Vad jag fattar så ligger Timrå sist och Linköping typ fyra. det var en grymt bra stämning i stadion. 


Efter Timrå matchen kollade jag Sara och Micke på matchen. jag kände nästan på mig att det inte skulle sluta så bra :(Efter matchen läste jag på Aftonbladet och blev grymt irreterad. Sverige kunde lika gärna ha vunnit igår mot Danmark, med två mål bortdömda och en lyckoträff av Danmark gjorde att Sverige förlorade, vad ligger Lagerbäcks fel?Om Sveriges mål hade blivet dömda till mål hade Lagerbäck fått vara kvar då? Personligen tycker jag om lagerbäck och tycker att folk är så snabba att lägga skulden hos honom. Sen förstår jag också att det kanske är någonting som måste göras, om det är nya unga spelare som ska in eller en ny förbundskapten vet jag inte men lägg inte skulden på honom. Sen finns drömsenaruim  om att Svennis ska komma hem och ta över vilket jag tror aldrig kommer hända då Svennis tjänar multum där han är nu, vad kan lilla Sverige erbjuda?



men det ska bli grymt kul att se matchen på onsdag, finns ju en liten chans kvar. Så håll era tummar nu ;)


Nu ska jag äta gröt.




Xo M






(Linda, det hade varit grymt att jobba med din lilla. Erbjudandet kanske finns kvar när hon blir äldre ;)

Hon är bedårande.


Av Mikaela Billström - 9 oktober 2009 22:00


Passar på att skriva lite i Idol pausen. Imorse var jag och några tjejer från klassen på Subluna på studiebesök.

Det var grymt intressant och lärorikt. Ni som inte vet vad Subluna är så är det ett ställe dit utvecklingsstörda kan komma och slappna av. Menningen är väl att dom ska komma dit och få sinnesupplevelser och att kunna slappna av. Dom hade gjort olika rum som utgick efter våra element- jord, vatten, luft och eld. var imponerande att se vilken fantasi dom har haft att kunna pyssla ihop det så bra. Jag hade gärna åkt dit med någon brukare, är några på boendet jag har jobbat på som jag tror skulle ha väldigt mycket utbyte av att åka dit. Tänkte lämna deras broschyr så kan dom titta på den, om jag nu hittar igen den.


Efter studiebesöket tog jag Micke och dogsen en promenad upp till Tingstas Dagcenter för att presentera mig för personalen där, fick lite tiden och sånt som är bra att veta. Jag tycker det ska bli grymt kul att vara där i en månad nu. Det är med utvecklingsstörda jag vill jobba med, som det känns nu iallafall. Pratade med min mentor idag och hon tipsade mig om att bli elevassistent åt ett barn med någon slags utvecklingsstörning. Vem vet, det kanske är det som är det ultimala. Min mentor berättade även idag att jag hade fått alla rätt på utvecklingsstörning provet:)

Är jävligt nöjd över det nu, nu ska jag också lägga ner mycket krut i alla uppgifter så får vi se om jag får ett MVG när det är klart med praktiken, de gäller ju att jag får bra omdöme därifrån också.


Imorgon ska jag åka och se Timrå-Linköping(tror jag att det var, är inte så insatt). Min kära Pappa ringde förut och gav oss biljetter. Är även loge och det känns ju lite lyxigare än att sitta på "vanliga"platser.




  



Efter timrå matchen är det bara att kasta sig in i bilen och dra vidare hemåt för att se Sverige- Danmark. Jag är ärligt talat Skit nervös över hur det ska gå. Dom måste vinna..Inte bara för att dom måste vinna för att gå vidare utan då blir våran match på Råsunda lite mer viktig.

Hur det än går så ska det bli sjukt kul att se landslaget spela, har aldrig gjort det förut.






  




Ne ,nu ska jag ringa och rösta på Tove. Hon är grym. Yes, i know.. Jag är en tönt som sitter hemma en fredag kväll och rösta på någon i idol, men då får jag vara de då :)




Hoppas att ni får en underbar helg.


/M

Av Mikaela Billström - 7 oktober 2009 18:26

Prov idag i utvecklingsstörning, Jag hade så klart pluggat helt andra saker än vad som kom på provet men det gick bra ändå. Hoppas på MVG i kursen så jag hoppas att det räcker dit..Efter skolan åkte jag hem för Sara var här hemma och vaktade hundarna. Nu sitter jag Sara och Eve och kolla på sanningens ögonblick, är så grymt trött och slut..

Igår mådde jag grymt dåligt hela dagen, hade huvudvärk och mådde illa.

Hade såna symtom idag också men det känns klart bättre.


Ikväll ska jag kolla på dom nya Johan Falk filmerna och bara slappa. Är ledig imorgon så funderar på en tur på stan. Vem vet?..Ska ringa Carolinen nu och fråga vart hon håller hus, jag behöver lite drama nu ;)



Nu ska jag vila lite.


Pusshej.





challe   


Jag har inte sökt något jobb, så ni behöver inte hålla era tummar. Jobbet jag tänkte söka skulle bli tillsatt redan veckan efter och jag var inte klar riktigt med skolan då så jag kunde inte. Ska därimot jobba på dagcenter på måndag och en månad framöver. Ska bli kul att träffa dom boende där iallafall:)..

Av Mikaela Billström - 5 oktober 2009 18:16

Hej!


Skulle egentligen lägga upp en massa bilder ifrån helgen. Både korten från Majsans fest och från när Maria gick man mannekäng på Birsta city. Men bilderna kommer, hittade dom inte nu bara. Micke måste ha lagt dom någonstans men jag hittar dom inte.


Idag har jag varit hos veterinären med Hundarna. Fick leverproverna på Charls och dom såg mycket bättre ut, var som en sten föll ifrån mitt hjärta, det var så grymt skönt att han börjar må bättre och att det går åt rätt håll, Finally!!

Lilla Chanel fick sn valpspruta också, hon skrek och gnällde men det gick bra . Tycker dom är grym på veterinär huset.


Nu på förmiddagen beställde jag biljetter till Sverige-Albanien matchen den 14 oktober. Det kommer att bli grymt kul att se killarna lira:)Längtar. Ska även passa på att springa lite på stan och shopa lite. Ska övernatta på hotell så vi slipper åka hem mitt i natten, det är grymt drygt.


Måste plugga nu. Har skrivning på Onsdag som jag måste kunna prick fritt.Annars får jag ångest och mindre värdighetskomplex;)


Nu ska jag börja med maten. Blir räksallad idag.


Tjingelingen.



gynning   



	
Av Mikaela Billström - 1 oktober 2009 21:05


Tjingeling!


I dag har jag varit på mentor samtal på skolan. Det gick jätte bra och det känns så grymt skönt att det går bra i skolan. Jag har aldrig varit någon pluggis men nu går allt filemang.


Efter samtalet åkte jag och farmor på birsta och shopade. Jag köpte en ny hylla till toaletten och en ny spegel till hallen. Satt även ihop hyllan het själv , helt utan anvisningar. :)


I morgon ska jag och Micke hem till Majsan gumman och gratta henne nu när hon har fyllt 25år. Har inte kommit på

vad jag ska köpa än men i morgon kommer Sara hit, hon har lovat att följa med mig på stan och hitta något till henne.


Just nu har jag precis kollat på Idol. Har röstat flera gånger på Tove. Hon är så grymt skön och jag önskar verkligen att hon går vidare ikväll. Så kom igen och rösta på henne - 099 41405.







Allt känns även mycket bättre idag, orka inte lägga ner min energi på detta längre.




majsan   

Majsan hemma i mitt kök på min 24 års dag.




Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards